آیا از سرعت بالابر ساختمانی تان راضی نیستید و می خواهید بالابر ساختمانی تان سریعتر حرکت کند؟ اصلا کاری ندارد! شما می توانید سرعت بالابر ساختمانی تان را افزایش دهید. سرعت بالابرهای ساختمانی به طور معمول ۲۱ متر بر دقیقه و قابل افزایش می باشد. البته افزایش سرعت بالابر ساختمانی می بایست با بهره گیری از ملزومات استاندارد و روش های اصولی و با رعایت تمام نکات حرفه ای انجام شود که با سایر بالابر ها مانند بالابر هیدرولیکی متفاوت است. ما در این مقاله از فرابالابر راه های افزایش سرعت بالابر ساختمانی را به شما معرفی می کنیم.
چطور میتوان سرعت بالابر ساختمانی را افزایش داد؟
افزایش سرعت بالابر ساختمانی به صورت نسبی است و نمی شود خیلی انتظار داشت که سرعت بالابر ساختمانی تان به یکباره چندین برابر شود. اما برای این کار دو روش وجود دارد:
انتخاب موتور بالابر ساختمانی با دور بالا
الکتروموتورهای با دور 1400 در بالابر ساختمانی نصب می شود و سرعت خروجی این نوع از موتور 15 متر در دقیقه است. اما چنان چه قصد دارید سرعت بالابر را افزایش دهید می توانید از الکتروموتورهایی با دور 3000 استفاده کنید. قابل ذکر است که با افزایش سرعت بالابر به همان نسبت میزان گشتاور خروجی (قدرت جابجایی بالابر) کاهش می یابد
تأثیر پولی در سرعت بالابر ساختمانی
حالا شاید بپرسید که فولی بالابر چه تاثیر بر سرعت بالابر دارد؟ باید بگوییم که پولی یا فولی بالابر ساختمانی از یک جفت پولی تشکیل شده است. یکی از پولی ها روی گیربکس بالابر و پوی دیگر بر روی الکتروموتور بالابر نصب می شود با تنظیم پولی میتوانید موتور و گیربکس را تراز و تنظیم کرد. قطر پولی های استاندارد برای نصب در بالابر ساختمانی سایزهای 7 الی 12 هستند. اگر در سمت موتور از پولی بزرگتری استفاده کنید، می توانید سرعت بالابر را افزایش دهید اما اگر همین پولی بزرگ را در سمت گیربکس نصب شود، سرعت بالابر کاهش پیدا می کند.
در واقع اگر قطر فولی در هر دو سمت موتور و گیربکس یکسان باشد سرعت چرخش شفت ورودی گیربکس با سرعت موتور برابری می کند. اما با تغییر قطر پولی ها، میتوانید سرعت را اهسته تر یا بیشتر کنید. همچنین با آگاهی از هزینه نصب آسانسور و بالابر ساختمانی میتوانید در هزینه ها صرفه جویی کنید و برنامه ریزی بهتری کنید.
روش انتخاب پولی در بالابر ساختمانی
برای انتخاب پولی می بایست به دو نکته دقت کنید.
نکته اول این است که سایز پولی بالابر هم باعث تغییر سرعت بالابر می شود و هم بر قدرت دستگاه تاثیر می گذارد. این دو تأثیر به صورت بالعکس عمل می کند. یعنی وقتی با پولی سرعت بالابر ساختمانی را افزایش می دهیم، حداکثر توان آن کمتر می شود. برای همین در بالابر های معمولی فولی های سرعتی با حجم کار سبک به کار می برند. اما در طراحی بالابرهای ساختمانی فولی های قدرتی با حجم کار سنگین نصب می کنند
سوراخکاری فولی متناسب با قطر شفت موتور و گیربکس
اگر سوراخ کاری فولی با قطر شفت موتور و گیربکس مطابقت نداشته باشد عملا پولی کارایی خود را از دست می دهدزیرا در شفت موتور و یا گیربکس قرار نمی گیرد. برای افزایش سرعت بالابر ساختمانی 300 کیلویی می بایست گیربکسهای VF86 دارای شفت سایز 25 را انتخاب کنید. اما می بایست سایز شفت موتورهای 3 اسب بخار تک فاز و سه فاز 28 انتخاب شود. برای همین، پولی سمت گیربکس از نظر سوراخ کاری با فولی سمت موتور فرق می کند.
روش افزایش سرعت بالابر ساختمانی با پولیها چگونه است؟
سایز پولی اصلی ترین عامل تعیین کننده سرعت بالابر ساختمانی می باشد. مقدار نسبت قطر پولی الکتروموتور به قطر پولی گیربکس تعیین کنند مقدار سرعت نهایی بالابر ساختمانی هستند. البته این کار یک این فرمول ساده دارد که عبارتند از:
r*v=R*V
- r: قطر پولی در سمت گیربکس
- R: قطر پولی در سمت الکتروموتور
- v: سرعت ورودی گیربکس برحسب دور در دقیقه
- V: سرعت خروجی الکتروموتور بر حسب دور در دقیقه است. (V)
مثلاً اگر از پولی های هم قطر استفاده کنید، باید سرعت ها برابر باشند تا معادله مساوی شود. افزایش قطر هر سمت روی سرعت نهایی بالابر تاثیر می گذارد به عنوان مثال اگر قطر پولی سمت الکتروموتور بزرگتر انتخاب شود، به سرعت نهایی بالابر اضافه می شود. اما با بزرگتر شدن قطر پولی سمت گیربکس از سرعت دستگاه کاسته خواهد شد.
توصیه هایی برای افزایش سرعت بالابر ساختمانی
شما نمی توانید سرعت بالابر ساختمانی را از حد استاندارد بیشتر کنید، همچنین این کار را برای سایر بالابر ها مانند بالابر نفربر، بالابر ویلچر و… نمیتوانید انجام بدهید. چرا که با شرایط کار بی ثبات بالابر ساختمانی تان روبرو خواهید شد. برای همین لازم است قبل از هر اقدامی با فرابالابر ساخت بالابر ساختمانی مشاوره بگیرید. کافی است با شماره های ما تماس بگیرید تا همکاران ما به کمک کنند تا سرعت بالابر ساختمانی خود را بر اساس استانداردهای لازم افزایش دهید.