بالابر ساختمانی تان به خوبی کار نمی کند و متوجه کارکرد ضعیف بالابر شده اید؟ بالابر ساختمانی همانند بالابر فروشگاهی یکی از پرکاربردترین ابزارها در صنعت ساختمان است که عوامل مختلفی مانند استفاده نادرست حمل مصالح سنگین و بی توجهی به سرویس و نگهداری بالابر باعث خراب شدن و ضعیف شدن بالابر ساختمانی می شود. البته این ایراد در بالابر ساختمانی می تواند در نهایت خرابی زیادی به بار بیاورد. از همه بدتر منجر به صدمه جسمی یا آسیب به افراد یا اموال شوند. برای جلوگیری از وقوع حوادث خطرناک لازم است که این ایراد ضعیف شدن بالابر مصالح را برطرف کنید. این مقاله از فرا بالابر به شما یک اصلی ترین علت هایی که باعث می شوند تا بالابر ساختمانی شما بد کار کند گفته شده است امیدواریم با نکاتی که در این مقاله به آن اشاره می کنیم بتوانید از وقوع حادثه های خطرساز جلوگیری کنید.
عیب یابی بالابر ساختمانی ضعیف
بالابر ساختمانی از قطعاتی مانند الکتروموتور تکفاز و سه فاز، کالسکه (وینچ)، گیربکس و سیم بکسل تشکیل شده و همگی بر روی پایه و ریل و کرپی قرار می گیرد آسیب به هر کدام از این قطعات ممکن است باعث ضعیف شدن بالابر ساختمانی و کار نکردن آن شود. دو قطعه الکتروموتور و گیربکس بیشتر از قطعات دیگر در معرض خرابی هستند چون بیشتر از سایر بخش ها تحت فشارهای کششی و نوسانات برقی قرار می گیرند در ادامه دلایل خرابی الکتروموتور و خرابی گیربکس را با هم بررسی می کنیم
دلایل خرابی الکتروموتور
الکتروموتور که با آن بخش بیشتر بار را جابه جا می کند مستعد خرابی بیشتر می باشد. در صورتی که با ضعیف شدن بالابر ساختمانی مواجه شدید هرگز اقدام به استفاده مکرر از آن نکنید عوامل اصلی خرابی الکتروموتور بالابر ساختمانی عبارتند از:
-
میزان برق ورودی
اگر میزان جریان ورودی برق بیشتر از توان الکتروموتور باشد باعث خرابی الکتروموتور می شود، اگر بالابر حمل ساختمانی تک فاز استفاده می کنید، نباید آن را به برق سه فاز متصل کنید. زیرا میزان توان مصرفی آنها کمتر از این مقدار است و باعث می شود تا موتور بالابر دچار سوختگی شود
-
عدم روغن کاری یا گریس کاری
گذشت زمان باعث کندی و کاهش قدرت خروجی الکتروموتور بالابر ساختمانی و همچنین بالابر پله پیما می شود . هم چنین به سیم پیچ موتور فشار میآید و اگر الکتروموتور روغن کاری یا گریس کاری نشده باشد سیم پیچ در اثر گرما می سوزد
-
دو فاز شدن الکتروموتور بالابر
یک علت دیگر که منجر به خرابی الکتروموتور دو فاز شدن موتورهای الکتریکی سه فاز بالابر ساختمانی میباشد. در صورت سیم پیچ های درون الکتروموتور داغ می شود برای همین روکش موتور از بین می رود و باعث اتصالی سیم پیچ ها می شود. در این صورت راکتانس الکتروموتور کاهش زیادی پیدا میکند و اگر فیوز نتواند جریان موجود را قطع کند، الکتروموتور بالابر دچار آتش سوزی خواهد شد. در این صورت قدرت یا سرعت الکتروموتور بالابر به شدت کاهش می یابد.
دلایل خرابی گیربکس
یکی دیگر از قطعات که خرابی آن باعث ضعیف شدن بالابر ساختمانی می شود خرابی گیربکس است.
-
دمای زیاد برینگ ها
اگر بار شعاعی بالا باشد گیربکس خراب می شود. برای پیش گیری از این نوع خرابی بار شعاعی گیربکس را کم کنید و همچنین از یاتاقان بندی مناسب استفاده کنید. در صورت برطرف نشدن مشکل می توانید از گیربکس بزرگتری را جایگزین کنید.
-
نشت روغن
یکی از علائم ضعیف شدن بالابر ساختمانی در اثر خرابی گیربکس نشت روغن است در این صورت لازم است که محل درپوش روغن را کنترل و اصلاح کنید، و درپوشهای روغن را سفت کنید. توصیه دیگر این که سطح روغن را تا نیمه گیربکس کم کنید زیرا پر کردن آن ممکن است باعث می شود تا روغن به بیرون بریزد. مهمترین علل نشت روغن در گیربکس بالابر ساختمانی شامل موارد زیر می شود:
- خرابی درپوشهای روغن گیربکس
- زیاد بودن سطح روغن گیربکس
- خرابی واشر های درزگیر یا کاسه نمد ها
- شل بودن درپوشهای روغن گیربکس
- نامناسب بودن حالت نصب
-
لرزش غیر عادی گیربکس
در صورت شل بودن محل نصب گیربکس و همچنین شل بودن یا خرابی اتصالات ورودی و آسیب دیدگی برینگ شاهد لرزش غیر عادی گیربکس می شوید. برای جلوگیری از این کار کافی است پیچ های محکم و برینگ را تعویض کنید
-
خرابی دریچه تخلیه روغن
یکی دیگر از علت های خراب شدن گیربکس عدم بسته شدن دریچه تخلیه روغن است. چون در این صورت روغن واسکازین بیرون می ریزد و باعث نشت روغن شود. بنابراین برای رفع این مشکل باید دریچه را مجدد به روش اصولی ببندید یا رزوه های آن را تعویض کنید.
-
خرابی کاسه نمد
گیربکس بالابر ساختمانی دو عدد شفت دارد که یکی از آن سمت موتور و دیگری در سمت خروجی بالابر تعبیه شده است. کاسه نمد نیز نوعی رینگ آب بند است که به شکل حلقه در حد فاصل شفت و بدنه گیربکس جای می گیرد.
دلایل مختلف مانند نصب نامناسب، ضربه و فرسودگی میتواند باعث روغن ریزی و خرابی کاسه نمد و در نهایت ضعیف شدن بالابر ساختمانی شود. در این صورت می بایست کاسه نمد را تعویض کنید.
-
ترک در پوسته گیربکس
در صورت ضربه خوردن به پوسته گیربکس می تواند باعث ترک خوردن گیربکس و درز روغن به بیرون شود. شما باید برای جلوگیری از این مشکل از گیربکس هایی با پوسته مقاومتر مانند چدن استفاده کنید. هم چنین می می بایست محل ترک و شکستگی را جوشکاری کنید یا گیربکس را به طور کلی تعویض کنید
دلایل دیگر خرابی گیربکس به جز مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم از خرابی گیربکس بالابر می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
- خرابی چرخ دنده
- جسم خارجی در گیربکس
- کیفیت پایین گیربکس
- خرابی اتصالات ورودی و خروجی
- تراز نبودن سطح نصب گیربکس
- بالا بودن دمای محیط
- شل بودن یا خرابی اتصالات ورودی
شکستگی شاسی
شاسی بالابر را معمولا بر روی لبه سقف طبقات پیچ و ثابت می کنند اما گاهی در اثر ضربه و یا فشار زیاد شاسی بالابر ساختمانی بازوها دچار شکستگی می شود . فراموش نکنید این قسمت از بالابر خیلی حساس است و در صورت آسیب دیدن می تواند منجر به وقوع مشکلات ناگوار شود برای همین مهم ترین اقدام در صورت مشاهده شکستگی شاسی برای جلوگیری از وقوع حوادث خطرساز، تعمیر بالابر ساختمانی ضعیف می باشد.
پارگی سیم بکسل
سیم بکسل هم از حساسیت زیادی برخوردار می باشد برای این که ممکن است در حین حمل مصالح دچار پارگی شده و جان افراد را به خطر بیندازد. تعمیر آن کار سختی نیست و هزینه زیادی نیز ندارد، شما به راحتی می توانید با خرید سیم بکسل جدید و تعویض آن این مشکل را حل کنید.
جلوگیری از ضعیف شدن بالابر ساختمانی
همیشه از نصب محصولات و قطعات باکیفیت داخل بالابر ساختمانی اطمینان حاصل کنید، هم چنین به ظرفیت بالابر مصالح بر نیز توجه برای خرید بالابر ساختمانی همانند بالابر رستوران، کافی است با همکاران ما در بخش فروش بالابر تماس حاصل فرمایید برای خرید بالابر ساختمانی شرکت های معتبر را انتخاب کنید که به شما گارانتی و تضمین می دهند تا در صورت بروز مشکل از آن استفاده کنید . نکته دیگر این که از یک شرکت معتبر بخواهید که برای بهبود عملکرد و جلوگیری از خرابی های احتمالی بالابر ساختمانی شما را سرویس کنند. دقت کنید که تعمیر و رسیدگی به موقع می تواند از به وجود آمدن چنین خرابی هایی جلوگیری کند. چون هزینه سرویس در مقابل هزینه تعمیر بالابر ساختمانی ضعیف بسیار ناچیز می باشد.