آسانسور یکی از اجزای مختلف ساختمان به شمار میرود که به شکل های مختلف در ساختمان از قبیل آسانسور خانگی، یا برای مغازه یا ساختمان وجود دارد و کار حمل و نقل و جابه جایی مسافر را از طبقه ای به طبقه دیگر بر عهده دارد. از جمله خرابی های آسانسور می توان به باز شدن درب، قطع شدن برق آسانسور و همچنین صدای کوبیدن آسانسور در طبقات اشاره کرد. هر آسانسور در بنا ها امکان خرابی وجود دارد. یکی از روش ها هنگام بروز خطا چک شدن و سرویس کردن آسانسور است. همچنین می توان از تکنسین های حرفه ای برای رفع کار نکردن آسانسور استفاده کنید.
8 مورد مشکلات رایج علت کار نکردن آسانسور
ممکن است خرابی سنسورهای آسانسور مشکلی برای باز و بسته کردن درب آسانسور ایجاد نکند، آما در عملکرد کلی سیستم مشکل ایجاد میکند. به همین علت چک شدن آسانسور یک ضرورت مهم برای جلوگیری از بروز خطا است. در ادامه به بررسی علت کار نکردن آسانسور در موارد مختلف میپردازیم:
1. توقف ناگهانی
خطای الکتریکی و معایب الکترونیکی میتواند از عوامل این مشکل باشد، که با یک برنامه سرویس منظم آسانسور می توان تا حد قابل توجهی از این ایرادات جلوگیری کرد.
2. زمان انتظار زیاد
این مورد بیشتر در آسانسور های قدیمی مشاهده میشود. با قدیمی شدن آسانسور ها نقض آنها نیز بیشتر نمایان خواهد شد و هر تکنسین باید بداند که با جایگزین کردن تابلوی مدرن تر راندمان آسانسور ها بالاتر میرود.
3. موتور روشن نمیشود
علت آن این است که از کار افتادن کلید گریز از مرکز است. اگر در حالت خاموش کردن موتور کنتاکت های کلید وصل نشده باشد، در زمان شروع به کار سیم پیچ راه انداز در مدار الکترونیکی قرار نگرفته و در نتیجه موتور حرکت نخواهد کرد.
برای کار نکردن آسانسور ابتدا باید به وسیله آوومتر تمامی مدارهای الکترونیکی از جمله سیم های رابط، اتصالات و کلید ها، دوشاخه و پریز را بررسی نموده و عیب را برطرف میکنیم.
4. افزایش دما
بیشتر در فصل تابستان با این اتفاق مواجه میشویم. اگر در سیستم خنککننده آسانسور تهویه هوای آن به خوبی کار نکند، دما در درایو و سیستم کنترل به 100 درجه نیز میرسد که موجب اختلال در عملکرد آسانسور خواهد شد.
5. رطوبت
موجب تسریع خوردگی کنتاکت های سیستم آسانسور می شود و منشاء آن می تواند ارتباط آسانسور با هوای بیرون از بنا ها باشد. جهت رفع این مشکل، نصب سیستم خنککننده برای آسانسور طوری که در جهت حفظ حرارت و رطوبت آن عمل کند.
6. آتشسوزی و برق گرفتگی در آسانسور
فرسودگی و غیر استاندارد بودن سیستم برق رسانی آسانسور، اشتباه تعمیرکار آسانسور در برقراری اتصالات برقی و حریق های عمدی میباشد.
همان طور که گفته شد آسانسور ها اجزای ساختمان محسوب می شوند که کار حمل و نقل در طبقات مختلف را تسهیل می کنند. به همین علت پیچیدگی اجزای آسانسور و تعمیر آن کار سختی به حساب می آید و باید به دست افراد حرفه ای این کار انجام شود.
نشانه آشکاری است که آسانسورها به تعمیرات اساسی نیازمند می باشند. زیرا با قدیمی شدن آسانسورها، احتمال خاموش شدن دستگاه در عملکرد آن بیشتر می شود و بیشترین نشانه های خرابی در اپراتور های درب می باشد و حتما باید توسط تعمیرکاران حرفه رفع ایراد شود. در ادامه به علت های بیشتر درباره دلیل کار نکردن آسانسورها میپردازیم.
7. گیر کردن اعضای بدن افراد در قسمت بالای کابین آسانسور
این مشکل بیشتر به علت خطای تعمیرکار در زمان تعمیرات آسانسورهای تک درب و مکانیکی و آسانسور هایی که فاقد چشم الکترونیک هستند روی میدهد.
8. مصرف بالای انرژی
در آسانسورهای قدیمی این مشکل بیشتر رخ می دهد، پس حتما باید نوسازی سیستم های آسانسور صورت گیرد زیرا سیستم های نسل جدید می توانند خدمات سریع تر و قابل اطمینان تری را با کاهش مصرف انرژی تا 47 درصد به نسبت سیستم های قدیمی ارائه دهد.
سرویس کردن آسانسور
برای سرویس کردن آسانسور می توان اقداماتی انجام داد که به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد:
- همه ی سیستم های بعد از مدت زمان خاصی نیاز به تعویض دارد و برنامه منظم برای نگهداری آسانسور زمان تعویض آن را به تعویق می اندازد.
- بعضی از مشکلات در آسانسور مانند مصرف بالای انرژی و ایجاد صدای مزاحم به راحتی قابل تشخیص نمی باشد، اما با داشتن اطلاع از آن موجب حفظ کارایی و بهبود عملکرد آسانسور می شود.
- آسانسور ها نیز مانند بقیه وسیله های مکانیکی هر مدت یک بار به سرویس نیاز دارد و در قدم اول برای امنیت آسانسور، انجام سرویس های به موقع است.
- در بعضی از موارد در اثر سهل انگاری و عدم سرویس به موقع مجبور به پرداخت هزینه های زیاد می شوید. برای جلوگیری از این هزینه های اضافی باید هر چند وقت یکبار قطعات آسانسور را مورد بررسی قرار دهید.
- توصیه می شود برای افزایش بهره وری که از خدمات دوره های نگهداری و تعمیر آسانسور استفاده شود.
در آخر باید گفت در صورت سهل انگاری نسبت به سرویس به موقع آسانسور یا بالابر خانگی و غیر خانگی، به تدریج طول زمان انتظار برای آسانسور در طبقه توسط مسافر بیشتر می شود، زمان رسیدن آسانسور به طبقه دلخواه بیشتر می شود، هزینه تعمیرات آن بالاتر میرود، طول عمر آسانسور کوتاه تر می شود، پس بهتر است هر چند وقت یکبار به نگهداری و سرویس آسانسورها ساختمان خود توجه لازم را داشته باشید و این کار را به شرکت آسانسور معتبر بسپارید.