مقالات و دسته بندی ها

آموزش محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

طبق استاندارد ملی ١-۶٣٠٣ محاسبه ظرفیت کابین آسانسور بر مبنای مساحت مفید کابین تعیین می شود. به طور کلی دو عامل تعداد نفرات و جرم بار، ظرفیت کابین آسانسور را تعیین می کند. در صورتی که ظرفیت کابین آسانسور از اندازه استاندارد و رفت و آمد افراد کمتر باشد، آسانسور در هر بار جا به‌ جایی تعداد افراد کمتری را می ‌تواند جا به‌ جا کند و مابقی نفرات باید منتظر بمانند. در اینصورت فضای مفید ساختمان کاهش و هزینه های آسانسور را بالا می برد. بنابراین اگر می خواهید نحوه محاسبه ظرفیت کابین آسانسور را به صورت بهینه بدانید این مقاله از شرکت آسانسور فرا بالابر را از دست ندهید.

نحوه اندازه گیری کابین آسانسور

ظرفیت کابین اسانسور به حداکثر ظرفیتی گفته می ‌شود که آسانسور می تواند حمل کند. هر آسانسور ظرفیت کابین مشخصی دارد که وارد کردن وزنی بیشتر از ظرفیت مجاز می تواند به آسانسور صدمه بزند. در همه آسانسورها سنسورهایی تعبیه شده که وزن آسانسور را محاسبه می کنند؛ تا اگر بیشتر از وزن مجاز به آسانسور وارد شود، سیستم اجازه حرکت کابین را صادر نمی کند.

بر مبنای استاندارد ملی، برای محاسبه ظرفیت کابین آسانسور ابتدا باید مساحت مفید کابین را در ارتفاع یک متری از کف کابین با در نظر گرفتن پاخور ورودی محاسبه کنید این نشان می دهد که در هر مساحت از کابین آسانسور،‌ چند مسافر جای می‌گیرد.

همچنین می بایست موارد مانند فضای کافی برای ظرفیت کابین، سرعت آسانسور و تعداد آسانسور در ساختمان ، اندازه چاه، اندازه کابین و درب آسانسور و موتورخانه مربوط به آسانسور را در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید :  چرا درب آسانسور بسته نمی شود؟

محاسبه ظرفیت کابین بر حسب بار نامی و حداکثر مساحت مفید

جدول محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

بر اساس استاندارد ملی ایران ۶۳۰۳، برای هر ظرفیت به ترتیب یک مقدار حداکثر مساحت مفید کابین و یک مقدار حداقل مساحت مفید کابین تعریف می شود

نکته اول: در مواردی که یک مساحت دو ظرفیت را پوشش می دهد، عدد کوچک‌تر ظرفیت کابین آسانسور را به عنوان ظرفیت کابین اسانسور تعیین می کنند.

نکته دوم :به ازای هر ۱۰۰ کیلوگرم بیشتر از ۲۵۰۰ کیلوگرم، مقدار ۱۶/۰ مترمربع به مساحت کابین افزوده می شود.

 

بار نامی، جرم (kg) حداکثر مساحت مفید کابین (m2) بار نامی، جرم (kg) حداکثر مساحت مفید کابین (m2)

۱۰۰

۳۷/۰ ۹۰۰ ۲۰/۲
۱۸۰ ۵۸/۰ ۹۷۵

۳۵/۲

۲۲۵

۷۰/۰ ۱۰۰۰ ۴۰/۲
۳۰۰ ۹۰/۰ ۱۰۵۰

۵۰/۲

۳۷۵

۱۰/۱ ۱۱۲۵ ۶۵/۲

۴۰۰

۱۷/۱ ۱۲۰۰

۸۰/۲

۴۵۰ ۳۰/۱ ۱۲۵۰

۹۰/۲

۵۲۵

۴۵/۱ ۱۲۷۵ ۹۵/۲
۶۰۰ ۶۰/۱ ۱۳۵۰

۱۰/۳

۶۳۰

۶۶/۱ ۱۴۲۵ ۲۵/۳
۶۷۵ ۷۵/۱ ۱۵۰۰

۴۰/۳

۷۵۰

۹۰/۱ ۱۶۰۰ ۵۶/۳

۸۰۰

۰۰/۲ ۲۰۰۰

۲۰/۴

۸۲۵ ۰۵/۲ ۲۵۰۰

۰۰/۵

 

مشاوره تلفنی فرابالابر

 

مساحت موردنیاز به در نظر گرفتن تعداد مسافران

بر اساس این جدول مساحت مورد نیاز برای هر تعداد مسافر مشخص شده است. برای روش محاسبه ظرفیت کابین آسانسور با کمک گرفتن از جدول زیر (جدول محاسبه ظرفیت کابین آسانسور) امکان‌پذیر می باشد:

تعداد مسافر حداکثر مساحت مفید کابین تعداد مسافر حداکثر مساحت مفید کابین

1

28 11 1.87

2

48 12

2.01

3

60 13 2.15

4

79 14

2.29

5

98

15 2.43
6

1.17

16

2.57
7 1.31 17

2.71

8

1.45 18

2.85

9

1.59 19

2.99

10 1.73 20

3.13

 

نکات کلی در محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

ظرفیت کابین آسانسور بسته به ابعاد و شرایط چاه تعیین می شود. به این شکل که طراح آسانسور حداکثر فضای چاه آسانسور را در نظر می گیرد و با  محاسبات و فاکتورهای دیگر طراحی کابینی مطابق آن طراحی می کند. ظرفیت کابین آسانسور با مساحت آن ارتباط مستقیم دارد. از طرفی کلیه قطعات و لوازم جانبی آسانسور بر اساس ظرفیت کابین آسانسور انتخاب و نصب می شوند.

بیشتر بخوانید :  آسانسور چیست؟

 

عوامل مؤثر در تعیین ظرفیت کابین آسانسور

طراحان آسانسور برای محاسبه تعداد ظرفیت کابین آسانسور به ابعاد آسانسور ، توان موتور و اطلاعاتی نظیر نوع کاربری، تعداد طبقات و واحدها در هر طبقه ارتفاع ساختمان اندازه چاه آسانسور و فضای موتورخانه را جمع‌آوری می کنند. سپس با استفاده از این اطلاعات ترافیک و جمعیت ساختمان و زمان انتظار آسانسور را تخمین می زنند.

 

نکات مهم پیش از تعیین ظرفیت کابین آسانسور

روش محاسبه ظرفیت کابین آسانسور

بر اساس مبحث ۱۵ مقررات ملی ساختمان برخی از نکات هستند که قبل از محاسبه ظرفیت کابین آسانسور هیدرولیک بایستی به آن ها دقت کنید این نکات عبارتند از:

  • ساختمان های ۴ طبقه با طول مسیر ۱۰٫۵ متر حتما باید آسانسور داشته باشند.
  • برای ساختمان هایی ۸ طبقه بیشتر که طول مسیر آن ها ۲۸ متر و بیشتر از این میزان است، باید دو آسانسور نصب شود
  • بایستی حداکثر فاصله از آسانسور تا ورودی واحد در هر طبقه، ۴۵ متر باشد
  • اگرساختمان بیش از یک آسانسور دارد، هر دو آسانسور می توانند در کنار هم یا روبه روی هم نصب شوند. حتما یکی از آن ها قابلیت حمل صندلی چرخدار و یا ویلچر را داشته باشد.
  • بهتر است محل قرارگیری آسانسور در قسمت مرکزی ساختمان باشد تا افراد بهتر بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.

 

تغییر ظرفیت آسانسور

ظرفیت آسانسور را می توانید تغییر دهید اما این کار خیلی زمانبر و پر هزینه خواهد بود. برای تغییر ظرفیت آسانسور، ابعاد اتاق آسانسور و ارتفاع در نظر گرفته می شود. هم چنین به یک کابین آسانسور جدیدتر و وزنه تعادل سنگین‌تری نیاز دارید. در صورتی که قصد تغییر ظرفیت آسانسور را داشتید باید قطعات بسیاری در آسانسور تعویض شوند و تمامی این مراحل هزینه های زیادی به همراه دارد.

بیشتر بخوانید :  میدانید ارتفاع چاله آسانسور هیدرولیک چقدر باید باشد؟

مشاوره تلفنی فرابالابر

تعیین ظرفیت کابین آسانسور در گذشته و امروز

در گذشته آسانسور را با توجه به ظرفیت کابین انتخاب می کردند. البته چاه آسانسور را با توجه به ابعاد و مشخصات آسانسور طراحی می شده است. کلیه امور آرماتوربندی، قالب گذاری و بتن ریزی سقف چاه آسانسور بر اساس نقشه انجام می‌شد.

اما امروزه به افزایش نرخ زمین را هم در نظر می گیرند برای همین برخی از سازندگان آسانسور برای استفاده از بیشتر فضا سعی می کنند تا فضای مربوط به آسانسور  را کاهش دهند.

در این مقاله به اموزش محاسبه ظرفیت کابین آسانسور پرداخته شد. محاسبه ظرفیت کابین آسانسور بایستی به مواردی ابعاد کابین و توان موتور تعداد طبقات تعداد واحدها، نوع کاربری و میزان ترافیک دقت کنید. برای دریافت مشاوره رایگان جهت طراحی، نصب و یا خرید آسانسور، می‌توانید قبل از هر اقدام با مهندسین شرکت فرا بالابر مشاوره کنید تا بهترین طراحی را انجام دهند و از اشتباهات احتمالی و خسارت های مالی جلوگیری شود. کافی است وارد سایت ما شوید و درخواست خود را برای تعیین ظرفیت کابین آسانسور ثبت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *