مقالات و دسته بندی ها

دلیل توقف آسانسور بین طبقات چیست ؟

دلیل-توقف-آسانسور

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که در حین سوار شدن آسانسور قبل از رسیدن به سطح مناسب، ناگهان آسانسور متوقف شود. حتی ممکن است ناگهان آسانسور سرعت پیدا کند یا به طور کامل بایستد. پیدا کردن دلیل توقف آسانسور یکی از مهم ترین نکاتی است که باید در هنگام برخورد با این مشکل بدانید. چون مواجه با صحنه توقف آسانسور بین طبقات دلهره‌آور است و اگر احتیاط نکنید خطرات جانی به همراه خواهد داشت. برای اهمیت همین موضوع، سعی داریم در این مقاله از شرکت آسانسور فرا بالابر به بررسی دلیل توقف آسانسور در یک طبقه از ساختمان و راهکار این مشکل بپردازیم.

 

چرا آسانسور هنوز به مقصد نرسیده، بین طبقات می ایستد؟

زمانی که کابین آسانسور هیدرولیک و دیگر انواع آن، هم سطح با طبقات نمی ‌ایستد، این مشکل گاهی به تنظیمات آسانسور مرتبط می شود. در این زمان بایستی خونسردی خود را حفظ کنید و از یک طریقی به مدیر ساختمان اطلاع دهید چون بی توجهی به این مشکل می تواند منجر به وقوع حوادث ناگوار شود.

 

انواع مختلف موتورهای به کار رفته در آسانسور

انواع-مختلف-موتورهای-به-کار-رفته-در-آسانسور

برای یافتن و بررسی علت توقف آسانسور بین طبقات بایستی ابتدا با انواع موتور آسانسور آشنا شوید. عموما موتور آسانسور به دو دسته تک سرعته و دو سرعته تقسیم می شود که عملکرد هر دوی آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد.

موتور آسانسور تک‌ سرعته

به موتور آسانسورهایی می‌گویند که سرعت حرکتشان به‌صورت تدریجی از زمان حرکت زیاد شده تا به سرعت مشخصی برسد و در زمان توقف آسانسور، شروع به کاهش سرعت می کند تا آسانسور کاملا متوقف شود.

 

موتور آسانسور دو سرعته

موتور آسانسور های دو سرعته با سرعت ابتدایی شروع به حرکت می کنند و سپس به سرعت دوم می‌ رسند . هم‌چنین در زمان توقف آسانسور نیز از سرعت دوم به سرعت اول رسیده، پس از حرکت می ایستند.

 آسانسورهایی که موتور دو سرعته دارند، به دلیل تغیرات ناگهانی سرعت موتور آسانسور در هنگام توقف و حرکت اسانسور دچار لرزش می‌ شوند .

تاثیر نوع موتور آسانسور بر تراز بودن کابین آسانسور با سطح طبقات

پس تا این جا متوجه شدید که آسانسورها با موتور دو سرعته، در هنگام توقف یا ایستادن دچار لرزش می شوند. همین عامل در صورت سنگین بودن کابین آسانسور باعث می شود، تا کابین در پایین‌تر از سطح توقف کابین آسانسور متوقف شود. در صورت خالی بودن کابین آسانسور منجر به توقف آسانسور بین طبقات و بالاتر از سطح توقف کابین می شود. برای رفع این مشکل بایستی موقع راه‌اندازی آسانسور ترمزهای حساس و قوی نصب کرد.

 

مشاوره تلفنی فرابالابر

3 دلیل توقف کابین آسانسور بین طبقات 

بعد از پیدا کردن علت گیرکردن و عدم توقف آسانسور در یک طبقه به دلیل نوع موتور عوامل دیگری هم باعث بروز این مشکل می شوند که عبارتند از:

1. عدم تنظیم ترمز آسانسور

مشکل گیر کردن آسانسور بین طبقات یک ساختمان به عدم تنظیم ترمزها و تابلو آسانسور بستگی دارد. علت دیگر توقف آسانسور بین طبقات یک ساختمان زمانی که  سنسور آسانسور پیام را از آهنربا به تابلو ارسال می کند. در صورتی که این پیام به تابلو به خوبی نرسد، باعث اختلال در تنظیمات تابلو می شود. در نهایت فرمان توقف توسط قطعات مکانیکی به اجرا در نمی اید و منجر به توقف آسانسور بین طبقات می شود.

 

2. قطع برق آسانسور

ممکن است علت گیر کردن آسانسور یا علت توقف اسانسور در یک طبقه به خاطر قطع شدن ناگهانی برق باشد مهم ترین عواملی که باعث قطع برق و دلیل توقف آسانسور بین طبقات یک ساختمان می شود شامل موارد زیر می شوند:

  • نوسان بالای برق ورودی
  • قطع کامل برق ورودی سیستم آسانسور
  • دو فاز شدن یا تک ‌فاز شدن برق آسانسور
  • تداخل فرکانس بالای برق ورودی
  • نبود باطری پشتیبان

البته اگر آسانسور به سیستم برق اضطراری مجهز باشد و در این شرایط بحرانی شما را در اولین طبقه پیاده می کند . اگر قصد راه‌اندازی و نصب اسانسور در آپارتمان خود دارید، از وجود برق اضطراری آسانسور و نصب آن سیستم اطمینان حاصل کنید .

 

3. خرابی قطعات

در صورت بی توجهی به سرویس قطعه خراب و فرسوده در حین بازبینی و سرویس دوره ای شناسایی نمی شود و این منجر به خرابی کلی قطعه می شود. اگر این قطعه سیم بکسل باشد، منجر به ایجاد خوردگی در فلکه‌ های کششی موتور و فلکه هرزگرد آن شود. در این صورت ممکن است سیم بکسل پاره شود و کابین اسانسور سقوط کند و خیلی از اتفاقات ناگوار رخ دهد

راهکار رفع مشکل توقف آسانسور بین طبقات چیست؟

راهکار-رفع-مشکل-توقف-آسانسور-بین-طبقات

برای رفع این مشکل باید تابلو فرمان را مجدد تنظیم و آهنربای نصب شده بر روی ریل را برای ارسال دقیق پیام دوباره جابجا کنید البته معمولاً تشخیص علت تراز نشدن آسانسور و راه حل رفع این شکل کار ساده ای نیست و فقط از عهده یک سرویسکار آسانسور متخصص و باتجربه بر میاید. این افراد دوره های لازم را گذرانند و با مدد سال ها تجربه کلیه موتورهای آسانسور و نشانه های اختلال در آسانسور را کاملا می شناسند. پس بهترین کار این است که با پیمانکار آسانسور تماس بگیرید.

 

مشاوره تلفنی فرابالابر

در هنگام توقف ناگهانی و گیر افتادن در آسانسور چه کنیم ؟

در ادامه راهکارهایی به شما معرفی می کنیم که می توانید در هنگام گیرکردن داخل آسانسور و در هنگام توقف آسانسور بین طبقات انجام دهید:

  • وحشت نکنید

آرامش خود را حفظ کنید . چند نفس عمیق بکشید تا بتوانید در این شرایط بحرانی  بهترین تصمیم بگیرید. اصلا وحشت نکنید چون اگر در آسانسور تنها نباشید وحشت شما همراهان شما را نیز نگران خواهد کرد. و این عواقب بدی به همراه خواهد داشت چون در صورت وحشت افراد می توانند بدترین اقدامات را انجام دهند.

  • اکسیژن تمام نمی شود

اگر می‌ ترسید اکسیژن تان تمام شود و نتوانید به خوبی نفس بکشید نگران نباشید . هوا از راه دیوارهای کابین آسانسور به داخل کابین وارد می شود و هرگز با کمبود اکسیژن مواجه نخواهید شد .

  • از سقوط آسانسور نترسید

سیستم ترمز اضطراری آسانسور سیستمی مکانیکی هستند و از کار نخواهد افتاد . سیم بکسل‌ هایی که آسانسور را جا به‌ جا می‌ کنند، بسیار محکم هستند و از ضرایب اطمینان بالایی برخوردارند و امکان پاره شدن آن ها وجود ندارد. پس اصلا نگران نباشید. حتی در صورت پاره شدن و یا بریده شدن سیم‌ بکسل‌ ها، ترمزهایی به نام پاراشوت در داخل آسانسور تعبیه شده اند که مانع از سقوط آسانسور می شوند

  • دکمه هشدار را فشار دهید

دکمه هشدار در آسانسور معمولاً به یک زنگ متصل است که به دیگران هشدار می ‌دهد که شخصی در داخل آن گیر کرده است و به کمک نیاز دارد. ساکنین ساختمان زنگ هشدار را می ‌شنوند و به کمک شما می آیند.

سرویس دوره ای آسانسور

بهترین راهکار برای به حداقل رسیدن مشکل توقف آسانسور بین طبقات یک ساختمان سرویس دوره ای و کلی آن است.سرویس دوره ای بازبینی کلی و دقیق کلیه اجزا و قطعات آسانسور و نظارت بر عملکرد آن هاست. پس بایستی به سرویس آسانسور خود در فواصل زمانی معین و توسط کارشناسان متخصص توجه کنید تا از این مشکل جلوگیری کنید

سرویس آسانسور باعث افزایش عمر مفید آسانسور و کاهش احتمال خسارات مالی و جانی و هزینه های اضافی و هنگفت تعمیرات آسانسور می شود

سرویس آسانسور شامل چه مواردی می شود؟

از اصلی ترین اقدامات برای سرویس دوره ای آسانسور خانگی و جلوگیری از مشکل گیرکردن در داخل آسانسور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرویس کابین و طبقات
  • سرویس درهای لولایی طبقه‌ها شامل روغن‌کاری لولاها،
  • بازدید فنر درب لولایی آسانسور
  • و کنتاکت درها و درها و قفل‌ها و مگنت در بازکن، تنظیم درها
  • بازدید موتور سر در و کارکرد آن و بازدید قفل‌ ها
  • نظافت شیارهای درب اتوماتیک آسانسور
  • بررسی کنتاکت‌ های در و کفشک ‌های زیر درب آسانسور
  • سرویس چاه آسانسور
  • سرویس موتورخانه

مشاوره تلفنی فرابالابر

کلام پایانی

در این مقاله به دلیل توقف آسانسور بین طبقات پرداخته و راهکارهای گیرکردن در آسانسور هم بیان شد. بهترین کار برای پیشگیری از وقوع مشکل توقف آسانسور و گیرکردن داخل کابین آسانسور سرویس دوره ای آسانسور است. بنابراین کافی است سرویس دوره ای آسانسور را به شرکت فرا بالابر بسپارید. هم چنین می توانید در صورت مشاهده اختلال در عملکرد آسانسور از تعمیرکاران ما کمک بگیرید. تعمیرکاران با تجربه ما به راحتی مشکل آسانسور شما را پیدا کرده و آن را برطرف می‌کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *